2011. november 27., vasárnap

Djabe - Slices of Life CD - Jelenlegi ára: 1 000 Ft

Djabe - Slices of Life CD
Gramy Record, 2005.
A Djabe tovább építette a Táncolnak a kazlak hangzásvilágát és pergőbb, lendületesebb anyagot alkotott. A számok nagy részét Barabás Tamás jegyzi. A szaxofonokat ezúttal is az angliai zenésztárs Ben Castle (Sting, Carleen Anderson, Marillion, Steve Hackett) kezeli. Az új album egyelőre CD-n jelenik meg, de 2006. februárra a DVD-Audio változat is napvilágot lát.
Az Arany Zsiráf, eMeRTon és PRinceAward díjas Djabe zenekar, mely az elmúlt években a jelentôs külföldi fesztiválok egyik legkeresettebb magyar meghívottja lett, megjelentette új CD-jét.
Az együttes továbbfejlesztette a nemzetközileg is sikeres Táncolnak a kazlak hangzásvilágát. Egy lendületesebb, dinamikusabb anyagot vehet kézbe a hallgató. A megszokott Djabe felállás mellett hallható az albumon az angol zenészbarát, Ben Castle (Sting, Marillion, Jamie Cullumn), aki szaxofonon játszik. Érdekes színfoltja a CD-nek, a záró darab, melyet az Echo String Quartet szólaltat meg. Az albumot két szám kivételével teljes egészében a basszusgitáros Barabás Tamás komponálta és hangszerelte.
Az új anyag egyelôre CD-n kapható, de 2006. februárra a DVD-Audio változat is napvilágot lát.
A zenekar 2006. február 24. és 2006. március 4. között országos turnén mutatja be az új lemez anyagát. A budapesti koncert a Petôfi Csarnokban lesz március 3-án.
"Amikor a Djabe zenekar elküldte legújabb CD-jét tudtam, hogy újra egy csodálatos zenei élményben lesz részem. Nem csalódtam! Örömmel hallgattam az "Életképek"- "Slices of Life" CD-én szereplő kompozíciók sokszínűségét, a kitűnő, ötletes hangszereléseket és mindenek felett a tökéletes, virtuóz szólókat, az együttlüktetés mámorát, melyek emlékeztetnek ugyan a régebbi szerzeményekre, de ezuttal sokkal érettebb és kifejezőbb jazz elemekkel gazdagítva, kilépve a Kárpát medence népzenei világából, nyitottan, a világon oly gazdag, sokszínű zenei motívumok felé. Gratulálok!!!!! !!!!! !! "
Farkas Katalin
Magyar Rádió
"Mitől is jó egy zenekar? Legyen őszinte a zenéje, akarjon valamit közvetíteni a hallgatók felé. Törekedjen az eredetiségre, de ne a mindenáron való elkülönülés legyen a célja. Legyen világos zenei koncepciója. Az együttes tagjai legyenek a hangszerük avatott mesterei, legyenekzeneileg képzettek; olyanok, akik képesek bárhol és bármilyen körülmények között a professzionális megszólalásra. Mind művészként, mind magánemberként legyenek egymásra inspiráló hatással, ugyanis az egységes zenekari megszólalás nem a megszólaló hangszerek egyszerű összege, hanem zenei szintézise, ami magasabb szintre emeli az együttzenélés élményét.
Egy jó zenekar mindig képes a megújulásra. Megújulásra, de úgy, hogy a korábbi zenéik alapértékeit tudatosan képesek megőrizni, és megőrizve újraértelmezni. Azért különlegesen jó együttes a DJABE, mert mindezeknek az igényeknek képes megfelelni.
Úgy érzem többszöri meghallgatás utáni is, sőt egyre intenzívebben, hogy ezzel a zenei anyaggal a DJABE zenekar végérvényesen megérkezett a nemzetközi élvonalba. Szerintem ugyan eddig is ott volt, de ez után a CD után a mostanáig fanyalgók is kénytelenek lesznek lábhoz tenni a fegyvert és újra betenni a CD-t a lejátszóba. Erről a korongról árad a frissesség, a lendület, az intellektuális igényesség és a legjobb értelemben vett profizmus. Már az első taktusok után világossá válik a hallgató számára, hogy kivételes zenei anyagra lelt.
Örömmel lehet gratulálni a DJABE zenekarnak ehhez a kiválózenei teljesítményhez! A Táncolnak a kazlak CD zenei hangulata a személyes érintettség miatt is, kifejezetten lírai és különlegesen intellektuális. Fel is tette a mércét, mégpedig igen magasra. Ezzel az új zenei anyaggal megint sikerült előbbre lépnie az együttesnek. A kijelölt út helyes, előre a világhírnév felé! A CD borítója finoman ízléses, jól illeszkedik a CD zenei tartalmához. "
Kovács Miklós
Bontatlan, új.
 


Jelenlegi ára: 1 000 Ft

Az aukció vége: 2011-12-05 18:00
. Djabe - Slices of Life CD - Jelenlegi ára: 1 000 Ft

Fontos